Strand

Strand

Bert Dockx, de onvolprezen frontman van Flying Horseman en Dans Dans, bewijst nog maar eens dat geen uitdaging hem te groot is. Met Strand waagt hij zich immers aan iets waar al menig grote muzikant zich de tanden op heeft stukgebeten: zijn Nederlandse moedertaal. Impressionistische, poëtische muziek waarin licht en donker strijd voeren; waarin de stilte de hevigste stormen trotseert. Producer van dienst was opnieuw Koen Gisen (Dans Dans, Flying Horseman, The Bony King Of Nowhere). Het debuutalbum van Strand kwam uit in september 2014.

Dockx is zonder twijfel één van de meest unieke en begeesterde muzikanten en songschrijvers van de laatste jaren. Op plaat en op het podium grijpt hij luisteraars bij de keel met bezwerende performances. Als spil van het zeskoppige Flying Horseman en als één derde van het onvolprezen Dans Dans speelde hij in ijltempo een reeks indrukwekkende albums en shows bij elkaar, en vanaf nu doet hij het dus ook in zijn eentje als Strand.

‘Engels blijft worstelen voor mij. Schrijven in het Nederlands gaat mij veel beter af. Eigenlijk zat ik daar al mee in mijn hoofd toen we de eerste demo’s met Flying Horseman opnamen, maar toen heb ik het niet gedurfd.’ (Bert Dockx in Focus Knack)

Tracklist:
1 . Huis 
2 . Koop 
3 . Scherf
4 . Haat 
5 . Dood
6 . Woord
7 . Nacht 
8 . Land 
9 . Droom 
10 . Strand
 
Credits:
Strand (29.09.2014 - Unday Records)
Produced by Koen Gisen en Bert Dockx
Recorded and Mixed by Koen Gisen at La Patrie
Artwork by Philippe Werkers
 
Musicians:
Bert Dockx: Vocals, Guitar